Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007

Εφιάλτες (όχι από αυτούς από τους άλλους)


Καθημερινά ζούμε χαρές, λύπες, εκπλήξεις, τρέλες, βαρετές στιγμές, εφιάλτες, συγκινήσεις και άλλα τόσα που μας γλυκαίνουν και πικραίνουν τη ζωή...

Ξυπνάς ένα πρωί και δε φτάνει ο εφιάλτης που είδες, αλλά και η συνέχειά του στην υπόλοιπη μέρα...
Έχεις αργήσει για τη δουλειά/σχολείο... βιάζεσαι, τελικά φτάνεις και ανακαλύπτεις ότι η προαγωγή πήγε στον άλλον από το δίπλα γραφείο ή πως σήμερα γράφεις διαγώνισμα και μόλις το συνηδειτοποίησες.... Τελικώς περνάει το εφιαλτικό πρωινό ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Είναι Παρασκευή και λες να βγεις με την κοπέλα σου/το αγόρι σου... και εκεί που η βραδιά κυλάει υπέροχα ακούς κάπου στο βάθος ότι: "Δε πάει άλλο". Ναι, το έτερον ήμισυ το πήρε απόφαση... "τελειωμένος" από αυτή τη μέρα γυρνάς σπίτι και αναρωτιέσαι: "Μα γιατί να ζω έναν τέτοιο εφιάλτη;;;;"

Και όμως τελικά πώς ορίζουμε τον εφιάλτη στην καθημερινή μας ζωή; Πάντα διαφορετικά. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Υπάρχουν και άλλοι βέβαια εφιάλτες πιο επώδυνοι ίσως.. όπως ένας θάνατος, μια απώλεια κάποιου σημαντικού προσώπου, η προσγείωση στην πραγματικότητα, ή απώλεια εμπιστοσύνης στον εαυτό μας.. και πάει λέγοντας...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Κάθε μέρα ο χρόνος κυλά, με ή χωρίς εμάς... δε νοιάζεται αν εμείς ζούμε τον Εφιάλτη της ζωή μας ή το Όνειρό μας, αν θέλουμε να προχωρήσουμε γρήγορα ή να καθυστερήσουμε λίγο τους δείκτες του ρολογιού που έχουν το δικό τους ρυθμό.. Τι και αν αύριο είναι διαφορετικά; τι και αν η ζωή συνεχίζεται, ποιος ρώτησε τους παθόντες και μη, αν αντέχουν τους εφιάλτες της ζωής τους; ΚΑΝΕΙΣ.

Έτσι αφού η ζωή κυλά, με τον ίδιο ρυθμό θα ήταν καλό να προσαρμοστούμε και εμείς για να μπορέσουμε να συμβαδίσουμε με τους άλλους, με τους δείκτες του ρολογιού, με τη ΖΩΗ (που όπως λέω τελευταία είναι πολύ γλυκιά, μα τη πικρή ταυτόχρονα...)
Ζώντας και κουβαλώντας τους εφιάλτες της ζωής μας όμως, πέραν από τα άσχημα, μαθαίνουμε και κερδίζουμε εμπειρίες και ως γνωστόν ότι μαθαίνει κανείς καλό είναι.
Και πάλι θα συνεχίζουμε ίσως με ένα βάρος, ίσως πετώντας, ίσως με τον χθεσινό (πραγματικά φοβερό) εφιάλτης μας, είτε με το πιο γλυκό μας όνειρο...

ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Και επειδή πάλι φιλοσοφίες (ή βλακείες/μακρυγορίες/αλλούμ ντι αλαλούμ;;) λέω βραδιάτικα, σας καληνυχτώ και όπως λέτε Όνειρα Γλυκά, χωρίς απρόσμενους εφιάλτες!

15 σχόλια:

Dr. Feleki είπε...

Κάποτε ο χειροτερος εφιάλτης είναι ότι η ζωή συνεχίζεται. Εκείνες τις στιγμές χρειαζόμαστε να πιαστουμε από καπου.

Τελικά...γι' αυτο δεν είναι οι φίλοι; Για να μαλακώνουν τους εφιάλτες μας. Την καλημέρα μου.

Menia είπε...

Ναι ομολογώ πως το τοποθετήσες καλά! :Ρ
Και όπως έχει ειπωθεί σε παλαιότερη ανάρτηση, όπως εσύ είπες και όπως οι περισσότεροι πιστεύουν οι φίλοι αποτελούν σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας!

ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Εφιάλτης είπε...

Βρε Μένια μου χαλάς το όνομα στη πιάτσα, τς τς. :D

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ εφιάλτης είναι η ζωή η ίδια - και όχι η Μαρία :p- μην ξεχνάμε όμως ότι η ζωή έχει και τα καλά της αλλά είναι λίγα κρίμα. Στο χέρι μας είναι να να το αλλάξουμε αυτό. Οι φίλοι υπάρχουν γιατί υπάρχουμε εμείς. ;)

tzonakos είπε...

Εφιάλτες υπάρχουν διάφοροι.
Εμείς μπορούμε να ορίσουμε ποιοί θα ναι φίλοι μας.
Ενας φίλος εφιάλτης μπορεί να σε ακολουθεί για χρόνια, χωρίς ουσιαστικά να σου κάνει κακό, αλλα να σου θυμίζει οτι κάποιοι άλλοι εφιάλτες είναι πραγματικά κακοί.

Χαιρετώ την "εφιαλτική" παρέα.

Dr. Feleki είπε...

Ο ξενύχτης κάφρος δεν είχε εφιάλτες σήμερα και μπηκε να βρει κανέναν :p

Εφιάλτης είπε...

Και σήμερα φίλε Βρασίδα δουλεύω υπερωρίες:p

Τζονάκο ένας εφιάλτης ονείρου μπορεί να σε ακολουθεί για να σου θυμίζει πότε θα κάνεις ένα λάθος.Πάνω κάτω αυτά που είπες εσύ.:D

Γεία σου και εσένα:)

Haris είπε...

Πολύ εφιαλτικό ρε φίλε: Να ζεις έναν εφιάλτη, ξύπνιος.

Εφιάλτης είπε...

Λες ε, εφιάλτικό πολύ.Εντάξει αφού ζεις έναν εφιάλτη όταν είσαι ξύπνιος εγώ απλά το επιβεβαιώνω :p.

Lampirella είπε...

Πιότερο φοβάμαι τους ανθρώπους, παρά τους εφιάλτες...

Ανώνυμος είπε...

Αν νομίζεις εφιαλτη ότι έτσι είναι οι ζωντανοι εφιαλτες δεν έχεις δει τιποτα ακόμη...
Αστα εφιαλτη μου...
παρε καμια ανασα και όρμα σε καμια παραλία και αστα όλα πίσω...

Η ζωή συνεχίζεται, συμφωνω, με εμάς ή χωρίς εμας με τους εφιαλτες μας ή χωρίς...
εχουν κι άλλοι πιο εφιαλτικους εφιαλτες άλλωστε...

Εφιάλτης είπε...

Eriethel η ζωή είναι ένας εφιάλτης αλλά εσύ την καθορίζεις(όχι την μοίρα), αλλά προς το παρών ακόμα και ο "Εφιάλτης" πάει σε μια παραλία.:D

Lampirella έγραψες.:)

Unknown είπε...

Εφιάλτες.. Πολλή σημασία τους δώσαμε νομίζω.
Δε θυμάμαι ακριβώς τους στίχους, αλλά "Γι' αυτό αλλάζουν όλα, για να μένουν ίδια". Οπότε προχωράμε, αλλά όχι για να συνεχίσουμε και να αφήσουμε πίσω. Προχωράμε για να κρατήσουμε.
Εφιαλτικά όνειρα και ονειρικούς εφιάλτες.

Μόνο να μην τα μπλέξουμε και μετά μας φανούν τα όνειρα εφιάλτες...

Εφιάλτης είπε...

Καλώς ήρθες στο blog μας Βίκυ. :)

Τώρα μπορεί με αυτή την απάντηση να αλλάξει ολόκληρη η κουβέντα.

Έχεις δίκιο τους δώσαμε μεγάλη σημασία, αλλά ας ξεκινήσουμε από την ρίζα του «κακού», από πού ξεκινά ένας εφιάλτης; Από τα όνειρα και ξεκινάω και λέω πως :

Κατά μέσο όρο, βλέπουμε τέσσερα ή πέντε κατά τη διάρκεια μίας νύχτας.

Αν ξυπνούσαμε κάθε φορά που ονειρευόμαστε θα θυμόμασταν λεπτομερώς το όνειρο. Αν κάποιος κοιμάται συνεχόμενα θυμάται μόνο τα τελευταία όνειρα που είδε. Συνήθως ξυπνά όταν τα όνειρα έχουν μεγάλη διάρκεια και απομνημονεύει όσα έχουν έντονο ψυχολογικό περιεχόμενο. Ο εφιάλτης μπορεί να διακόψει τον ύπνο κάποιου ακόμα και για ένα ή δύο λεπτά. Τα όνειρα συνήθως έχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο και δεν είναι φορτισμένα συναισθηματικά, γι' αυτό δεν τα θυμόμαστε. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, στις περισσότερες περιπτώσεις αφορούν σε γεγονότα της καθημερινής μας ζωής, όπως η επίσκεψη σε κάποιο συγγενή, η οδήγηση, οι συζητήσεις με συναδέλφους ή με κάποιο μέλος της οικογένειας.

Δε συνεχίζω να πω τι είναι τα όνειρα γιατί το όνειρο είναι μια εγκεφαλική δραστηριότητα (σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα) που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τα περισσότερα όνειρα λαμβάνουν χώρα σε συνδυασμό με την γρήγορη κίνηση των ματιών κατά τον ύπνο (rapid eye movements).Όλα ξεκινάνε από εμάς.

Unknown είπε...

Ακριβώς αυτό!

Όλα ξεκινάν από μας, οπότε ας τα αντιμετωπίζουμε ως μέρη του εαυτού μας κι όχι κάτι έξω από μας που προκαλεί φόβο ή άγχος.

Κι αν κάποιος υποφέρει από συχνούς εφιάλτες και διακοπή ύπνου.. ας ξεκινήσει κάποιο άθλημα! Μία δραστηριότητα, ώστε να πέφτει για ύπνο πιο κουρασμένος και πιο γεμάτος. ;-)

Εφιάλτης είπε...

Όλα ξεκινάνε από το μυαλό. Πάντως η ανάλυσή μου ήταν φοβερή :D
Όταν λες άθλημα, εννοείς άθλημα να υποθέσω; :p