Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

O τελευταίος χορός



Τα φώτα της πόλης έσβησαν, η τελευταία πράξη του έργου, είμαι εγώ. Στέκομαι μόνος μέσα στην νύχτα στο βάθος ένας τυφλός γέρος με το βιολί στα πόδια του, με αυτό ζει. Ξαφνικά εμφανίζεται μια λάμψη, περίεργη, δε σε πλησιάζει, στέκεται και σε περιμένει. Είναι η τελευταία νύχτα, θα έχω πάρει τα κλειδιά και θα έχω φύγει, παλιές μέρες περνούν από το μυαλό μου, πρωϊνά δικά μας σχεδιασμένα στο νου, στεναχωριέμαι για λόγια αγάπης που ποτέ δεν ειπώθηκαν, τα θάψαμε στο χρόνο. Και αν ποτέ νικηθήκαμε, δεν εφταίγε η μοίρα, αλλά το πάθος, η αγάπη για το κάτι παραπάνω. Όμως είμαι μόνος σε αυτό το τοπίο μαζί με τον γέρο και το βιολί του να παίζει την πιο ωραία μελωδία και να προχορώ μαζί του προς το φως, χορεύοντας με τους νεκρούς μου φίλους. Όλα τελειώνουν κάποτε. Αντίο λοιπόν! Τα λόγια μου για σένα ποτέ δε θα ειπωθούν...

7 σχόλια:

D.Angel είπε...

Μη λυπάσαι για όσα πέρασαν
να χαίρεσαι για όσα κάποτε υπήρξαν...
Πίνω μια γουλιά κρασί στην υγειά σου
και στις καλύτερες μέρες που θα ρθουν φιλαράκι!!!

ώρα του τέλους είπε...

Εφιάλτη μη λυπάσαι τόσο πολύ θα έρθουν και καλύτερες μέρες η ζωή είναι ωραία και πρέπει να χαίρεσαι τη κάθε στιγμή που σου έρχεται σε αυτή τη ζωή!!

Alexandros A. Voudouris είπε...

Υπάρχουν καλές και κακές μέρες..Σίγουρα τα πάντα τελειώνουν κάποτε αλλά τι είναι το τέλος;Μια ακόμη αρχή για κάτι άλλο..

argy είπε...

Αχ βρε αγόρι μου,τι τραβάς και συ...πληροφοριακά,η μελαγχολία δε βαράει μόνο εσένα,μόνο που εμένα τώρα μ' έχει βαρέσει κάτι άλλο,όπως ξέρεις!!!Βάσανα ποικοίλων ειδών...:)

Menia είπε...

(F) Εφιαλτάκο, από κάθε τι αρνητικό, πάντα προκύπτει και κάτι θετικό!
Να το θυμάσαι αυτό!

Καλη συνέχεια σε όλους σας!

Φιλιώ είπε...

Ένα τέλος σε μια κατάσταση χαρακτηρίζεται δυσάρεστο όταν αφήνει την αίσθηση του μη ολοκληρωμένου, δεν εκπληρώνει τον σκοπό της γέννησης του. Πικρό συναίσθημα, εντελώς αφύσικο να μην ολοκληρώνεται κάτι, παρόλο αυτά σχεδόν πάντα είναι επιλογή των εμπλεκόμενων. το πάθος δεν ανήκει στα ευγενικά συναισθήματα. Είναι ακραίο με αντίστοιχες συνέπειες.

Φιλιώ είπε...

Σχετικά με την απορία σου, όλες οι φωτό στο blog είναι τραβηγμένες από μένα.