Σάββατο, 2 Αυγούστου 2008

Μονόλογοι μιας νύχτας Νο2
Σήμερα ο μήνας έχει 2 Αυγούστου, λίγα λεπτά πριν έρθει το βραδάκι για μια άλλη φορά. Έρχεται το βράδυ και αναζητάς τον ευατό σου, τι έκανες στο παρελθόν, όλα αυτά τα σκέφτεσαι κάτω από μια λαμπά που φωτίζει. Η σκέψη που μόνο σου έχει μείνει είναι ότι όλα καταστρέφονται εκτός από τις αναμνήσεις και τα σπίτια μόνο αυτά αντέχουν στο χρόνο. Πέρνεις μια μπύρα και αλλάζεις δωμάτιο μα αυτό το φως σε ακολουθεί, δε σου αρέσει να ζεις μόνος, μόνο τα άστρα ήταν φιλικά ακόμα και στον θάνατο. Τελικά πέφτεις κάτω στο πάτωμα, ήρθαν οι γνωστοί σου να σε σηκώσουν οι ανίδαιοι...δε ήξεραν, στο τέλος δεν είχε πρόσωπο. Ήσουν απρόσωπος όπως ο Θεός.
Για να τα ξεχάσω όλα αυτά ανοίγω την πόρτα και βγαίνω έξω στην αυλή και κοιτώ τον ουρανό αυτό που άρεσε και στους δυο, κοίταζα την νύχτα ήρεμος τίποτα δεν έχει αλλάξει, απλά ο καθένας ζει με τον δικό του τρόπο την σύντομη του περιπέτεια.


Φυσικά για ακόμη μια φορά στο κέντρο μου έχω τον θάνατο, δε ξέρω το γιατί και το πως αλλά μου βγαίνει κάθε φορά που δε έχω κάτι που θέλω. Άντε καλό βράδυ.

4 σχόλια:

tzonakos είπε...

Λίγο απαισιόδοξο να σκέφτεσαι τον θάνατο.
Ωστόσο μόλις έρχομαι απο μία βραδιά γεμάτη σκέψεις, γεγονότα και συναισθήματα σαν αυτά που γράφεις.

alx599 είπε...

Όταν δεν έχεις κάτι που θες απλά προσπάθησε να το αποκτήσεις..μην σκέφτεσαι τον θάνατο..είναι όντως απαισιόδοξο..cu

Εφιάλτης είπε...

@ Τζονάκο, δηλαδή συμπάσχουμε(ο καθένας με διαφορετικό τρόπο), όπως και να έχει θα φύγουν αυτές οι σκέψεις.

@ Αlx599, καλώς ήρθες στο blog μας, όντως είναι απαισιόδοξο, αλλά μερικές φορές συμβιβάζεσαι με αυτό.

Καλά να περνάτε!

dreamer-angel είπε...

Η σκέψη του θανάτου είναι που με συντροφεύει κάποιες στιγμές απόλυτης μοναξιάς θλίψης και απελπισίας...
Ομως απ την άλλη ανεβαίνω σιγά σιγά όταν σκέφτομαι πως κάθε λεπτό που περνάει, κάθε τικ τακ της καρδιάς μου,κάθε στιγμή που φεύγει δεν γυρίζει πίσω και έχω χρέος στον εαυτό μου να τις ζήσω με όλο μου το είναι σαν τελευταία αναπνοή!!!
ΖΩ δεν ΥΠΑΡΧΩ απλά αλλά ΖΩ
Είναι το μεγαλύτερο αγαθό που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο!!!
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ