Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

Το σεξ σε πρώτο πλάνο

Βρετανοί ερευνητές πραγματοποίησαν την πρώτη εκτενή μελέτη για τη σεξουαλική συμπεριφορά των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν καταρρίπτουν μερικούς από τους μεγαλύτερους μύθους των τελευταίων ετών, που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το σεξ.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής την Κέι Ουέλινγκς (Kaye Wellings) από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, συνέλεξε και ανέλυσε δεδομένα από 59 διαφορετικές χώρες. Ανάμεσα στις σπουδαιότερες διαπιστώσεις ήταν ότι, αντίθετα με την άποψη που επικρατεί σήμερα, η σεξουαλική ζωή των νέων δεν ξεκινά νωρίτερα σε σχέση με το παρελθόν, καθώς η πρώτη σεξουαλική επαφή πραγματοποιείται στην ηλικία των 15 έως 19 ετών, δηλαδή όπως και πριν από δέκα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν σημαντικές ηλικιακές αποκλίσεις από χώρα σε χώρα. Ταυτόχρονα, η εναλλαγή πολλών συντρόφων δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τη μετάπλωση της ασθένειας είναι πιο περιορισμένη. Ωστόσο, συμβαίνει το αντίθετο. Τέλος, όλα δείχνουν ότι ο έγγαμος βίος συνεπάγεται περισσότερο σεξ, αφού οι παντρεμένοι το απολαμβάνουν πιο πολλές φορές από τους ανύπαντρους. Παράλληλα όμως παρατηρείται και μια τάση καθυστέρησης και αναβολής του γάμου, ακόμα και στις παραδοσιακές, αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της συχνότητας του προγαμιαίου σεξ, χωρίς εντούτοις να ενέχει κινδύνους για την υγεία. Αντίθετα, μια παντρεμένη γυναίκα θεωρεί περιττό να λαμβάνει προφυλάξεις και έτσι κινδυνεύει περισσότερο από τα σεξουαλικά παραστρατήματα του άντρα της.

4 σχόλια:

Ηλιας....Just me! είπε...

Ωραία η έρευνα.... Με λίγα λόγια, όσα χρόνια και αν περάσουν, μερικά πράγματα δεν αλλάζουν....

Haris είπε...

Έρευνα που τελειώνει κάπως έτσι: "Τέλος, όλα δείχνουν ότι ο έγγαμος βίος συνεπάγεται περισσότερο σεξ" είναι ψεύτικες. Τουλάχιστο εγώ δεν μπορώ να το δεκτώ. Το 85% (νομίζω) των παντρεμένων που χωρίζουν ο λόγος είναι η έλλειψη του σεξ. Εκτος και αν εννοεί η ερευνήτρια, ότι ο έγγαμος βίος συνεπάγεται περισσότερο σεξ επειδή έχεις πάντα έναν εκεί, πρόθυμο. Που αυτό φυσικά, σημαίνει κάτι άλλο, και όχι περισσότερο σεξ.

Skouliki είπε...

εμενα δεν με απασχολει η ερευνα γιατι το κανω σε συχνοτητα FM ανεξαρτητου βερας γαμου και ερωτα

Εφιάλτης είπε...

Εγώ δε μπορώ να εκφέρω γνώμη :p