Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

Τα 10 Πιο Παράξενα Ξενοδοχεία Του Κόσμου

Ονειρεύεστε να ζήσετε σαν Ποσειδώνας, σαν χιονάνθρωπος ή σαν σύγχρονος Ταρζάν; Τώρα όλα είναι εφικτά αρκεί να ξέρεις που να πας... Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τα πιο παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου για πρωτότυπες και σίγουρα αξέχαστες διακοπές.

1. Ice, Ice Baby
Ice Hotel (Σουηδία)
Απλώνεται σε μία έκταση 6 χιλιάδων στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο- και το αυθεντικό- παγωμένο ξενοδοχείο στο κόσμο. Όλες του οι εγκαταστάσεις, ακόμα και τα κρεβάτια είναι φτιαγμένα από χιόνι και πάγο. Οι πελάτες τους μπορούν να απολαύσουν τον υπνάκο τους μέσα σε θερμικό sleeping bag στο ειδικά σχεδιασμένο, παγωμένο κρεβάτι, υπενδεδυμένο με δέρμα τάρανδου. Το πρωί, το προσωπικό του ξενοδοχείου σου φέρνει στο κρεβάτι ζεστό χυμό για να ζεσταθούν τα κοκαλάκια σου, αφού η μέση θερμοκρασία μέσα στα δωμάτια είναι -8 βαθμοί Κελσίου. Όσο για το βραδάκι, αν ακόμα δε μπορείς να συνέλθεις από τον παγετώνα, μπορείς να επισκεφτείς το Absolut μπαρ και να ζεστάνεις… το συκώτι σου με λίγη βότκα.

2. Ψάχνοντας τον Νέμο
Poseidon Undersea Resort (Νησιά Φίτζι)
Στις αρχές του 2009, οι επισκέπτες των νησιών Φίτζι θα έχουν την ευκαιρία να διαμείνουν υπό τη θάλασσα. Το ξενοδοχείο αυτό είναι «βυθισμένο» δέκα μέτρα κάτω από την επιφάνεια, και το 70% των σουιτών είναι υπενδεδυμένο με ειδικές τζαμαρίες για να μπορεί ο επισκέπτης να έχει ατελείωτη θέα στο βυθό. Με ένα πάτημα ενός κουμπιού, μπορείς να ταΐσεις τα ψάρια, ακόμα και τη νύχτα, εφόσον έχουν τοποθετηθεί προβολείς για καλύτερη ορατότητα. Τις τιμές θα μπορούσες να τις χαρακτηρίσεις... τσουχτερές καθώς για ένα δεκαήμερο περίπου θέλεις 15 χιλιάδες ευρώ!

3. Κάτι να καίει (σα λάβα)
Gamirasu Cave Hotel (Τουρκία)
Πώς θα σας φαινόταν αν περνούσατε τις διακοπές σας μέσα σε ένα ηφαίστειο; Το ξενοδοχείο Gamirasu είναι χτισμένο σε μια σπηλιά μέσα σε ηφαιστειογενή βράχο, και παλιότερα ήταν Βυζαντινό μοναστήρι. Η σπηλιά, ηλικίας χιλίων ετών, μέχρι πρόσφατα αποτελούσε καταφύγιο για Χριστιανούς καλόγερους και μάλιστα κάποια από τα δωμάτια του χρησιμοποιούνταν ως κελιά.

4.Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους τουρίστες!
Old Jail Mount (Αυστραλία)
Αν έχεις περάσει μια νύχτα στη φυλακή, μάλλον αυτές οι διακοπές θα σου ξυπνήσουν άσχημες αναμνήσεις. Το ξενοδοχείο-πραγματική φυλακή- στο βουνό Γκάμπιερ, σου προσφέρει την εμπειρία στη στενή, χωρίς να σε μπλέκει με δικαστήρια και παρανομίες. Κοιμάσαι σε κανονικά κελιά με την τουαλέτα μέσα στο δωμάτιο και τρως στο «εστιατόριο» των κρατουμένων. Ελπίζουμε βέβαια το φαγητό να μην είναι ανάλογο με το συσσίτιο των τυπικών κάτεργων.

5.Καμαρούλα μια σταλιά
Capsule Inn (Ιαπωνία)
Πως θα σας φαινόταν να κοιμόσασταν μέσα σε ένα δωμάτιο 2 επί 3; Το πρωτότυπο ξενοδοχείο του Τόκιο αντί για υπερπολυτελή σουίτα προσφέρει την εμπειρία του ύπνου μέσα σε πλαστικές κάψουλες που διαθέτουν τηλεόραση, ραδιόφωνο, ακόμα και ξυπνητήρι. Η τιμή του; Γύρω στα 25 ευρώ τη βραδιά. Τώρα το γιατί θες να περάσεις τις ωραίες σου διακοπούλες σαν κοτόπουλο σε φούρνο μικροκυμάτων είναι μια άλλη ιστορία…

6.Me Tarzan, you Jane
Green Magic Treehouses (Ινδία)
Αν όταν ήσασταν μικροί είχατε ζαλίσει τον πατέρα σας να σας φτιάξει ένα σπιτάκι πάνω στο δέντρο, ζηλεύοντας τις αμερικάνικες νεανικές ταινίες, η Ινδία μπορεί να σας χαρίσει έστω και καθυστερημένα αυτό το όνειρο. Χτισμένα μέσα σε δάσος και εξ’ ολοκλήρου επάνω σε ψηλά δέντρα, τα σπίτια του Green Magic Treehouses προσφέρουν όλες τις βασικές ανέσεις συν ανεμόσκαλα, σε περίπτωση που ξυπνήσει μέσα σας ο Ταρζάν. Χωρίς ηλεκτρισμό, το οικολογικό ξενοδοχείο εκμεταλλεύεται άλλες πηγές ενέργειας και υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες. Τιμές: Το δίκλινο κυμαίνεται από 90 έως 180 ευρώ την ημέρα.

7.Κρουαζιέρα -στη ξηρά- θα σε πάω
Exploranter (Βραζιλία)
Το κινούμενο ξενοδοχείο Exploranter, με βάση το Σαο Πάολο, ξεναγεί τους πελάτες σε Βραζιλία, Χιλή και Αργεντινή. Σας γλιτώνει από τον κόπο να κλείνετε διαφορετικά δωμάτια σε κάθε μέρος, και είναι πλήρως εξοπλισμένο με κουζίνα, μπάνια και 28 κρεβάτια. Προσοχή όμως γιατί έχουμε μάθει ότι ο σεφ δείχνει προτίμηση στην τοπική κουζίνα και μπορεί να βρεθεί στο πιάτο σας ένα ωραίο γεύμα με τραγανιστά κόκκινα μυρμήγκια…

8.(Δεν) ήμουνα εγώ για αεροπλάνα
Woodlyn Park Motels (Νέα Ζηλανδία)
Αεροπλάνα, τρένα και ο άρχοντας των δαχτυλιδιών. Στα Woodlyn Park Motels έχεις τρεις επιλογές: να περάσεις τη νύχτα σε βαγόνι τρένου του 1950 ή ως επιβάτης αεροπλάνου τύπου Bristol Fighter. Αν είσαι φαν του Τόλκιν, μπορείς να μείνεις σε σπιτάκι πανομοιότυπο των χόμπιτ, χτισμένο στην άκρη ενός βουνού. Οι τιμές ξεκινάνε από 120 ευρώ. Κι όσο για το πώς θα περνάς την ώρα σου; Μπορείς να μάθεις να ξυρίζεις τα πρόβατα ή να κάνεις παρέα με τις αρκούδες και τα γουρούνια της περιοχής…

9.Ο πιο καλός ο μαθητής
McMenamins Kennedy School Hotel (Η.Π.Α.)
Έχεις δει ποτέ στον ύπνο σου ότι πήγαινες σχολείο με τα εσώρουχα και σε κορόιδευαν όλοι; Το ξενοδοχείο στο Πόρτλαντ, ζωντανεύει τον εφιάλτη σου επί πληρωμή. Το παλιό δημοτικό σχολείο έχει μετατραπεί σε ξενώνα και κάθε δωμάτιο θυμίζει σχολική αίθουσα, με μαυροπίνακα, κιμωλίες κι όλα τα κονφόρ. Όσο για την ταρίφα που θα πληρώσετε για να επιστρέψετε στα θρανία, κυμαίνεται από 80 μέχρι 110 ευρώ.

10.Το σπίτι του τρυποκάρυδου
Η κατοικία του τρυποκάρυδου, συγκαταλέγεται στα πιο μικρά ξενοδοχεία του κόσμου αφού μπορεί να φιλοξενήσει μόνο ένα άτομο ή ζευγάρι στο ένα και μοναδικό σπίτι του. Χτισμένο πάνω σε δέντρο, το ξύλινο σπίτι δεν είναι εντελώς ρουστίκ, καθώς μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου στη μεγάλη βεράντα ή στην αιώρα.

πηγή

8 σχόλια:

Haris είπε...

Αυτά είναι!

Skouliki είπε...

ενα με παγο και μπαλκονι παρακαλω

Menia είπε...

Αχ εγώ θα ήθελα σίγουρα να πάω σε αυτό που βρίσκεται υπό τη θάλασσα!!! (θα τα καταφέρω πάντως και θα πάω! )

Swell είπε...

Προτείνω να στείλουμε στο Poseidon Undersea Resort το εν λόγω παιδί για να χαρεί λίγο το καημένο:

www.swell-swell.blogspot.com/2007/09/blog-post_28.html

Ανώνυμος είπε...

Κάπου τα έχω ξαναπετύχει τα παράξενα ξενοδοχεία... Όταν αποφασίσουμε όλοι οι bloggers να κάνουμε το γύρο του κόσμου... μόνο σε τέτοια θα μένουμε!

tzonakos είπε...

Ουάαου !
Φανταστικά !
Ενα υποβρύχιο ξενοδοχείο χωρίς υγρασία πλιζ !

Skouliki είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ........

Κορκόδειλας είπε...

Αυτά που εχουμε παει μας δειχνεις ρε εφιάλτη?βαλε κανένα ποιο παράξενο, ποιο της προκοπής βρε αδερφέ...