Σάββατο 28 Ιουλίου 2007

ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΟΛΕ!!



Εθνική Ελλάδος Νέων. Αν και δεν κατάφερε να είναι στην κορυφή της Ευρώπης έφτασε ως τον τελικό του ευρωπαϊκού
πρωταθλήματος U19 όπου αδίκως (κατά τη γνώμη μου) έχασε το τρόπαιο από την Ισπανία με σκορ 1-0. (στη φωτογραφία απαρηγόρητοι οι Έλληνες μετά την λήξη του αγώνα)

Τα συναισθήματα των παιχτών της Εθνικής Ελλάδος Νέων μετά τον ημιτελικό ενάντια στους Γερμανούς ήταν θετικά για τον τελικό αν και τα παιδιά γνώριζαν ότι επρόκειτο για σκληρό αντίπαλο που κρατά την πρωτιά στη συγκεκριμένη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια. Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις των παιχτών χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του ανθρώπου που μας «έστειλε» στον τελικό του Ανδρέα Λαμπρόπουλου: "Οι οιωνοί είναι με το μέρος μας. Σαν να επαναλαμβάνεται η ιστορία". Ο Ελίνι Δημούτσος δήλωσε πως η Ισπανία είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και την γνωρίζουμε καλά και η νίκη αποτελεί το μόνο στόχο μας και ότι το τρόπαιο πρέπει να έρθει στην Ελλάδα. Ένας από τους δύο που ήταν απών από τον τελικό ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ο αρχηγός της ομάδας δήλωσε ότι τα αισθήματά του είναι ανάμεικτα καθώς από τη μία χαίρεται πως η ομάδα του θα είναι παρών στο τελικό αλλά θα απουσιάζει ο ίδιος επίσης δήλωσε πως οι Ισπανοί πήγαν στο τελικό με κάποιες απουσίες σημαντικές όπως εκείνοι και πιο σημαντικό ρόλο θα παίξει η κόπωση από τα προηγούμενα παιχνίδια.

Τελικά η προϊστορία και ίσως μερικές φορές οι συμπτώσεις παίζουν σημαντικό ρόλο πριν από 9 χρόνια η Εθνική Ελπίδων είχε φτάσει στον τελικό και είχε αντιμετωπίσει την Ισπανία και είχε χάσει με το ίδιο σκορ 1-0 εδώ παίζει ρόλο η προϊστορία και το γκολ τότε είχε προέλθει από λάθος του τερματοφύλακα του Δημήτρη Ελεθευρόπουλου το ίδιο έγινε και στο τελικό της Εθνικής Νέων που δέχτηκε γκολ από λάθος του τερματοφύλακα αλλά αυτήν την φορά ήταν ο Στρατηλάτης. Το πιο σημαντικό είναι ότι και στις δυο φορές είχαμε χάσει το τρόπαιο.

Και ναι τα παιδιά απέδειξαν ότι ήταν καλύτεροι όχι κατακτώντας το τρόπαιο, αλλά κατακτώντας το γήπεδο, για τον αγώνα μπορούμε να πούμε πως καλύτερη ομάδα ήταν η Εθνική μας η οποία αν και στο πρώτο ημίχρονο έκανε επιπόλαια λάθη και έδινε την ευκαιρία στους Ισπανούς να σκοράρουν αυτό έγινε πολλές φορές αλλά μια ήταν φαρμακερή. Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική εμφανίστηκε με ένα διαφορετικό πρόσωπο που κυνήγησε την ισοφάριση αλλά μάταια, το παιχνίδι τελείωσε κατά των παιχτών μας. Κρίμα γιατί τους άξιζε και με το παραπάνω.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής είπε ότι «Πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι για τα παιδιά». Οι διεθνείς μετά το τέλος ήταν εμφανές ότι είχαν στεναχωρηθεί αλλά ήταν υπερήφανοι γιατί φτάσανε στον τελικό με την αξία τους και ότι αντιμετωπίσανε ένα δύσκολο αντίπαλο.

Η αποθέωση όταν τα παιδιά έφθασαν στην Ελλάδα στο Ελ. Βενιζέλος ήρθε ως έκπληξη στους νεαρούς ήρωες!

ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ

1 σχόλιο:

Εφιάλτης είπε...

Αν και δεν κερδίσετε για εμάς είσαστε πρώτοι. Εδώ είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου της Ελλάδος και από τι φαίνεται θα είναι καλύτερο από το τωρινό. Μην ξεχνάμε πως οι Ισπανοί έχουν καλύτερες υποδομές από εμάς και εμείς με αυτές τις υποδομές που έχουμε συνεπάγεται ότι για εμάς έχουν πάρει το κύπελλο και τους αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!