Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007

Aϊ σκριμ (let's all ice cream!)


Μερικά επιστημονικά στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να γλιτώσουμε από γκρίνιες ενοχές την επόμενη φορά που θα κάνουμε βουτιά στο ψυγείο με τα παγωτά….

1.Έρευνα που έγινε στο Centre for Neuroimaging Sciences στο Λονδίνο έδειξε πως το παγωτό(βανίλια μάλιστα) ενεργοποιεί όσα εγκεφαλικά κέντρα έχουν ευχαρίστηση. Προηγουμένως μελέτες είχαν αποδείξει πως τα συγκεκριμένα κέντρα του εγκεφάλου ενεργοποιούνται όταν ο άνθρωπος περνά ευχάριστα.

2. Ως γαλακτοκομικό προϊόν, το φρέσκο παγωτό διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά τους γάλακτος. Επίσης σύμφωνα με τον επικεφαλή της έρευνας, επιστήμονα Γιόργκε Χαβάρο, προτείνεται πιο πολύ και από το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Η ποσότητα ασβεστίου που περιέχει φτάνει τα 120 mg ανά 100 γραμμάρια παγωτού, όταν η αντίστοιχη ποσότητα στο πλήρες γάλα είναι 140 mg. Το ασβέστιο μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης πολλών μορφών καρκίνου και βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και την νεφρών. Καλό πράγμα, δηλαδή. Πέρα από το ασβέστιο, το παγωτό αποτελεί εξίσου καλή πηγή πρωτεϊνών, φώσφορου, μαγνησίου, βιταμινών A, B1, B2, B5 και C.

3.Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ με το παγωτό αυξάνονται οι πιθανότητες της εγκυμοσύνης: δηλαδή όσο περισσότερα παγωτά τρώει κάποια γυναίκα τόσο περισσότερες πιθανότητες να συλλάβει….άουτς!

4.Τα παγωτά δεν έχουν συντηρητικά αφού με την παστερίωση και κατάψυξη εξασφαλίζεται η διατήρηση τους. Αυτό σημαίνει πως το καλοκαίρι το παγωτό θεωρείται ασφαλές τρόφιμο (εφόσον διατηρείται στην κατάψυξη και καταναλώνεται καταψυγμένο).

5.Κι όμως, το παγωτό δεν είναι τόσο καταστροφικό για την σιλουέτα: το ξυλάκι για παράδειγμα, έχει μόλις 150 θερμίδες. Σε σύγκριση λοιπόν με άλλα γλυκά, όπως το προφιτερόλ, πάστες, πανακότες, σοκολάτες κ.λπ., είναι σε πολύ μικρό βαθμό παχυντικό. Τέλος μπορεί να αντικαταστήσει ένα μικρό γεύμα πριν από κάποια άσκηση που απαιτεί έξτρα γλυκόζη για την αντιμετώπιση των αναγκών της, ιδίως όταν η τελευταία πρόκειται να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα.


ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΦΑΤΕ ΑΝΕΤΑ ΠΑΓΩΤΑ

πηγή:FREΕ

5 σχόλια:

Charitos D. είπε...

Πώπω.. δεν τα γλιτώνουμε τα επιπλέον κιλά με τις δικαιολογίες που μας έδωσες τώρα Κωστήηηηη!!!
(καλή δουλειά!!! keep up!)

ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

Αει στο καλό σου... λιγουρεύτικα παλι!!!!

Να σε πω καλό μ', εγώ που τσακίζω ένα λίτρο παγωτό παρφέ μου κάνω καλό?


(μάκια!)

Εφιάλτης είπε...

Βρε παιδιά εγώ τον τίτλο μου υποστηρίζω :p.

Έτσι και αλλιώς το παγωτό κάνει καλό μην το ξεχνάμε.

Βρε Σβελτάνα τόσες γεύσεις υπάρχουν στο παρφέ πήγες και εσύ.

Σε ευχαριστώ Χαρίτο.

Menia είπε...

Και όπως λέει ο σοφός λαός... όλα με μέτρο!

Zenia είπε...

Ομολογουμένως ένα από τα πιο ευχάριστα και γευστικά άρθρα που έχω διαβάσει:D Το καλύτερο της υπόθεσης είναι ότι σε βγάζει από τις ενοχές αν πρωτού το διαβάσεις έχεις τσακίσει το δίλιτρο παγωτό black forest που το άκουγες από ώρα να καλεί ρυθμικά το όνομά σου:P Εγώ πάντως αϊ σκρίμ και παρα αϊ σκρίμ να τσακίσουμε τα ice cream για το καλό των εγκεφαλικών μας κύτταρων χαχαχα