Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007

Η σάτυρα γύρω από τον γάμο



Άνδρας

Φυσικά πάμε με την έννοια του Έλληνα.

Ακαταμάχητος ως εραστής(συνήθως εν αγνοία των γυναικών ή και απουσία τους), επίσης είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο σεξ, σύμφωνα με….αξιόπιστη έρευνα των προφυλακτικών Durex, με συχνότητα 138 φορές το χρόνο-κατά δήλωση του βεβαίως!

Ούτε ο Πινόκιο δεν έχει τέτοιες επιδόσεις… Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Κροάτες (134 φορές) και το χάλκινο οι Σέρβοι (128 φορές), κάνοντας έτσι το σεξ βαλκανική υπόθεση όπως, άλλωστε, και η εθνική βαρβατίλα.(έχουμε πολλά να πούμε για τον Έλληνα Άνδρα αλλά αυτό το θέμα αφορά τον γάμο κυρίως, τα υπόλοιπα σε κάποια άλλη φάση)

Γάμος

Ότι είναι η τελευταία πράξη πριν από το διαζύγιο, αλλά και η δημοκρατική παράταξη ξεσηκώθηκε υπέρ του πολιτικού γάμου, με αποτέλεσμα σήμερα, ακόμα και οι κομμουνιστές να παντρεύονται στις εκκλησίες, υπό τους ήχους επαναστατικών ασμάτων:

Σώπα όπου να' ναι θα σημάνουν οι καμπάνες
αυτός ο γάμος είναι δικός σου και δικός μου.

Υπάρχουν και κάποιοι τύποι όπως

Γυναίκα με πολύ νεότερο σύζυγο:

Καλύτερα μπέιμπι σίτερ παρά νοσοκόμα.

Γυναίκα με πολύ μεγαλύτερο σύζυγο:

Κάλιο πέντε και στο χέρι κι άλλα δέκα στο καρτέρι.

Άνδρας με πολύ νεότερη γυναίκα:

Φάτε μάτια μου τα ψάρια-άλλοι-τρώνε τον περίδρομο.

Άνδρας με πολύ μεγαλύτερη γυναίκα:

Της μαμάς μου η μαμά είναι δυο φορές μαμά μου.

Γυναίκα

Γενικά, θεωρείται υποδεέστερο ον, περίπου ίσο με τον άνδρα. Παραδοσιακά. Σε μερικές περιοχές της Ελλάδας, όταν ένα ζευγάρι έκανε κορίτσια, έδινε στο τελευταίο το όνομα Σταμάτα ή Αγόρω (Αγορίτσα), τα οποία συμβόλιζαν την επιθυμία των γονιών να σταματήσουν να κάνουν κορίτσια (Σταμάτα) ή το επόμενο παιδί να είναι αγόρι (Αγόρω). Με τα χρόνια τα πράγματα άλλαξαν ή μπορούν να αλλάξουν-φτάνει να το πιστέψουν και οι γυναίκες και να πάψουν να….αναπαράγονται!. Ο αρχαίος σατιρικός ποιητής Ιππώνακτας, κλασσικός μισογύνης, όπως όλη σχεδόν η αρχαία ελληνική κοινωνία, με αρκετό κυνισμό έγραψε:

Με την γυναίκα δυο γλυκύτερες ημέρες:
Αυτή που την παντρεύεσαι κι αυτή που σου πεθαίνει.

Γκόμενα

Σύμφωνα με τις στατικές των περιοδικών life style, το 70% των παντρεμένων αντρών διαθέτουν και γκόμενα. Επομένως αναλογούν 17 γυναίκες ανά 10 άντρες. Εξήγηση;

Το ίδιο κάνουν και οι γυναίκες τους! Είναι γκόμενες άλλων. Επίσης η γυναίκα του φίλου μας που πάει μαζί μας είναι γκομενάρα, η δική μας που πάει με το φίλο μας, πουτανάρα(συγνώμη για την έκφραση). Πάντως, ενώ συχνά, οι άντρες διαβεβαιώνουν ότι έχουν γκόμενες, εκείνες το αγνοούν……

Πεθερά

Για το γαμπρό και τη μάνα του: Η μέγαιρα που βυσσοδομεί με την κόρη της, η οποία τύλιξε το γιόκα της, εναντίον του κανακάρη και της ίδιας. Για τη νύφη και τη μάνα της: Η μέγαιρα που βυσσοδομεί εναντίον της ίδιας και της μάνα της, επειδή ζηλεύει την ίδια και μισεί τη μάνα της. Ο μοιχός-γιος είναι άντρας και δικαιολογείται, ο μοιχός-γαμπρός είναι αλήτης. Η μοιχαλίδα- κόρη δεν αντέχει τον τύραννο, η μοιχαλίδα- νύφη είναι απλώς πουτάνα. Πως είπατε; Ο πεθερός; Α, αυτός είναι μαλάκας, όποιος κι αν είναι.

Πηδάω

Ως προς την πρωταρχική του έννοια, το ρήμα γαμώ έχει αντικατασταθεί από το πηδάω. Και αυτό γιατί το σεξ έχει αντιμετωπίζεται ως δρόμος μετ' εμποδίων όπου ο άντρας πηδάει και τρέχει, αν φυσικά, δεν ρίξει το εμπόδιο ή δεν πέσει ο ίδιος.

Για περισσότερα εδώ:Τί σημαίνει "άντε γαμήσου" ;

Σεξ

Προνομιακός χώρος για τον ελληνικό άνδρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, θεωρείται ακατάβλητος εραστής και επιδίδεται στο σεξ μετά μανίας αλλά και μέγιστης επιτυχίας. Το πέος του θεωρείται Black & Decker (κρουστικό). Αν όλα αυτά τα πιστοποιούσαν και οι γυναίκες, θα είχαμε πιο ολοκληρωμένη μαρτυρία. Εκείνες ισχυρίζονται, αντιθέτως, πως ο άνδρας πλέον είναι σαν το Εθνικό Λαχείο: 1 στους 2…πληρώνει. Το σεξ θυμίζει σε πολλά το κυνήγι (του θηλυκού) και το ψάρεμα (της γκόμενας): Του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο, δέκα μέρες είναι αδειανό και μια είναι γεμάτο. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες στο σεξ: Στοματικό, πρωκτικό, κολπικό, πισωκολλητό, παραδοσιακό, καρεκλάτο, συντριβανάτο και ελληνικό. Το τελευταίο πλεονεκτεί σε σχέση με τα άλλα, κατά το ότι δεν απαιτεί την παρουσία γυναίκας. Το σεξ βασίζεται στην αμοιβαία ειλικρίνεια: Η γυναίκα που θα πει στον άνδρα συχνά δε με ικανοποιείς σεξουαλικά, αλλά δεν έχει και τόση σημασία, μας ενώνουν πολύ περισσότερα πράγματα έχει, ως γνωστόν, πολλές πιθανότητες να κρατήσει τη σχέση της, καθώς θα εκτιμηθεί δεόντως η ειλικρίνεια της.

Πιτσιλίδης Rules

2 σχόλια:

Menia είπε...

Κοίτα να δεις, αλήθειες... :Ρ ! Πέρα από την πλάκα ωραίο ήταν και διασκεδαστικό! Ενα πράγμα με στεναχώρησε μόνο, αυτό το σχεδόν ίση (η γυναίκα) με τον άντρα.... Πρέπει να τα ξεπεράσουμε αυτά!

Εφιάλτης είπε...

Εμείς το ξεπερνάμε αλλά την "κοινωνία" την ρώτησες; :p

Πέρα από την πλάκα θα γίνει κάποτε και αυτό αλλά θα αργήσει λίγο αυτή η στιγμή :)