Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Ξέμεινα Νο2




Ναι είναι γεγονός ξέμεινα και για δεύτερη φορά, ντροπή μου. χαχα
Αυτή τη φορά έχω σα θέμα: Πόση ώρα αντέχουν το ταξίδι τα παιδιά, ο τίτλος φαίνεται κάπως περίεργoς το ξέρω, η πηγή είναι από ένα τεύχος του Discovey & Science. Ας μπούμε στο ψητό.

Ξεκινάμε να πάμε διακοπές με την οικογένεια. Το ταξίδι αρχίζει πάντα ευχάριστα, με γέλια και πειράγματα. Εκεί που όλα πάνε καλά, κάποιο από τα "μικρά" κάνει την κρίσιμη ερώτηση "Αργούμε πολύ ακόμα;". "Θα φτάσουμε μόλις περάσουμε αυτό το βουνό" απαντάμε. Δυστυχώς όμως έχουμε να περάσουμε πολλά βουνά. Πως θα σταματήσει αυτή η πλήξη των παιδιών.
Τη λύση την έδωσε ένας καθηγητής μαθηματικών, ο οποίος κατόρθωσε να βρει την εξίσωση με την οποία μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα αρχίσει να βαριέται το πρώτο παιδί, και έτσι να του αποσπάσετε την προσοχή την στιγμή που πρέπει.
Q=(1+x)/y2+z
Αυτή είναι η χρυσή εξίσωση, όπου Q είναι το ζητούμενο, x o αριθμός των δραστηριοτήτων που κάνουμε μέσα στο αμάξι, y ο αριθμός των παιδιών και z ο χρόνος που μας παίρνει για να φορτώσουμε το αμάξι. Όπως καταλάβατε, αν αποφασίσουμε να δοκιμάσουμε την ισχύ της εξίσωσης, θα πρέπει να κρατάμε μπλοκάκι σημειώσεων, αφού θα χρειαστούμε να καταγράψουμε πόση ώρα θα κάνουμε να φορτώσουμε τις αποσκευές στο αυτοκίνητο, αλλά και πόσες δραστηριότητες(παιχνίδια με τα παιδιά, ερωτήσεις, φαγητό κλπ) θα καταφύγετε για να περάσει η ώρα. Ελπίζω να θυμόσαστε πόσα παιδιά έχετε και να μην χρειαστείται να το σημειώσετε και αυτό....

5 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Ωραίος! Χαχχαα! Τρελή εξίσωση.
Όσο για τη γκρίνια και τα παράπονα, τα μαλώματα στο πίσω κάθισμα και τις φωνές είναι απλώς διεθνείς σταθερές! Πάντα και παντού!!!

Εφιάλτης είπε...

Είσαι σωστός. Πάντως την εξίσωση δεν την δοκίμσα. :-)

Skouliki είπε...

αχου δεν καταλαβα την εξισωση ...

ξερω τι θα πειτε αλλα προτιμω να απανταω στα κ@λοπαιδα παρα να κανω αλγεβρα

Ενεσούλα είπε...

Προτιμώ να ταξιδεύω μόνο με τον μεγάλο μπέμπη μου(!) τότε, που ξέρω πως να τον απασχολήσω, αν βαρεθεί!!!:Ρ
Άσε που δεν ήμουν ποτέ καλή στις εξισώσεις!
Φιλάκια

argy είπε...

δεν πειράζει καλέ που ξέμεινες,σιγά,όλοι τα τραβάμε αυτά