Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

Emo είσαι και φαίνεσαι!

Οι Emo ζουν ανάμεσα μας σε πολλές παραλλαγές. Άλλοι είναι fake κι άλλοι original. Τί έχει να πει όμως ο άμοιρος ο 30άρης για όλα αυτά; Βλέπει καθημερινά αυτά τα κλωνοποιημένα παιδάκια να σουλατσάρουν κι απορεί... Μπορεί να μην είναι μαύρος σαν καλιακούδα, αλλά κι αυτός έχει ψυχή και δικαίωμα να μιλήσει!

Τα χαρακτηριστικά των Emo είναι λίγο πολύ γνωστά. Ευαίσθητα όντα με μαύρα ρούχα, μπλαζέ ύφος, που ενίοτε βάφουν τη φάτσα και τα νύχια τους- οι άρρενες that is… Οι βέροι emo ξεκίνησαν από την Ουάσιγκτον στα 80’s και συνδέθηκαν με το συγκεκριμένο είδος της ροκ μουσικής. Οι wannabe emo αναπαράγονται σαν τα μυρμήγκια εν χιλιετία 2000.

Emo emo* εισαι δω;
* προφέρεται ίμο όχι έμο...Hello??!!

Καταρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Όταν μιλάμε για Emo στην Ελλάδα, μιλάμε για μια πιο μεγάλη κατηγορία από τους Emo to the bone. Αυτοί που χαρακώνονται, μυξοκλαίνε, κοιτάνε σα χαζεμένοι και γενικώς αυτοί οι losers της ζωής- μετά συγχωρήσεως- δεν είναι οι μοναδικοί. Υπάρχουν άλλα χιλιάδες παιδαρέλια που το «παίζουν» emo. Είναι ανάμεσα μας κατά δεκάδες κι αυξάνονται με κάθε είσοδο ενός αθώου στην εφηβεία.

Τα παρακάτω στοιχεία δεν σημαίνουν σώνει και ντε ότι αυτοί που είναι έτσι είναι emo. Αν το πάμε έτσι, όλα τα 16χρονα είναι emo-tional… Ε, όχι, η μπάλα θα πάρει μαζί της όλους αυτούς που τολμάνε να δηλώνουν- και να είναι- στη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους… Κι όχι, δεν είμαστε κομπλεξικοί… Απλά, γέροι.

Τόσοι τα έχουν γράψει, τόσοι έχουν κοροϊδέψει το eyeliner και τις αυτοκτονικές τάσεις. Εμείς στο πηγάδι ουρήσαμε;

To Μαλλί... ή απλά η Φραντζ-έσκα









Χρώμα:
Μαύρο κορακί, σαν της Βερόνικα του Άρτσι.

Χτένισμα: Γλυμμένο, κολλημένο και δεν πρέπει ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ να κατσαρώνει ούτε μία εκ των τριχών. Καλά, για τη φράντζα τα ξέρετε τα χάλια- τα μαύρα οφ κόρς- μην τα ξαναλέμε...

Κανόνας: Αυτοί, που δεν τους προίκισαν τα γονίδια και ο κακός Θεούλης με μαύρη χαίτη, δεν θα πεθάνουν κιόλας (χμμ, καλή ιδέα βέβαια). Απλά τηρούν το τρίπτυχο Ίσιο- Φράντζα και Μπουνάτσα- (από το «Πςςςς! Φυσάει το μαλλί σου σήμερα, δικέ μου!»). Α, τα κορίτσια ενίοτε επενδύουν σε στέκες, κορδέλες, τιάρες, φιογκάκια, τσιμπιδάκια, κρεμμύδια, μελιτζάνες και ντομάτες, για να μην τις πάρουν με αυτές.

Τι σκέφτεται ο επιζώντας των 90’s:

«Μα γιατί κάποιος άνθρωπος να θέλει να βγαίνει στην κοινωνία και να μην βλέπει μπροστά του, επειδή το μαλλί του τού κρύβει τη θέα; Δεν είναι πράγματα αυτά, θα πέσουν σε κανα δέντρο καμιά μέρα. Αχ, η νεολαία του σήμερα…»

Η απάντηση που παίρνει- μέσω msn βέβαια:



(Μετάφραση: Ο φράκτης ήταν καλύτερος ρε μαλ@κα; Γύφτε ε γύφτε! Τη φράντζα εγώ την έχω για να μου κρύβει τη μούρη σου…)

Ντύσemo








Χρώμα:
Κατά προτίμηση μαύρο, φουλ στη Ρίγα με άσσους, με μια κλίση προς τη σκακιέρα τύπου VANS- για όταν βαρεθούν το πόκερ- και θέλουν να το παίξουν intelectuel- με γαλλική προφορά.

Στυλ: Στενό παντελόνι σωληνέ, γιλέκο- πωω, ρε φίλε κοίτα τι βρήκα στη ντουλάπα του παππού μου- και φυσικά T-shirts. Κατά προτίμηση μαύρα ας γουέλ...

Κανόνας: Κοινώς, πώς να συνδυάσετε το λουκ του παππού με το λουκ του κλασικού κι αθάνατου σπασικλακίου. Έχω από τον έναν τα γιλέκα, τα πουλοβεράκια, τα πουκάμισα κι από τον άλλο το γυαλί, το γιακά, το στήσιμο όλο ρε παιδemo. Τελικά ίσως να είναι η εκδίκηση αυτών των δύο, που ποτέ δεν βρήκαν την ευκαιρία να λάμψουν στις πασαρέλες… Και τώρα σκοτεινιάζουν το σύμπαν.

Τι σκέφτεται ο επιζώντας των 90’s:

«Μα… γιατί;;; Γιατί είναι όλα ίδια τα κωλοπαίδια;»

Τα 'θελε και τα 'παθε:



(Μετάφραση: Να σου θυμήσω -είχε παλιόκαιρο την emoρα που σε γνώρισα-… Martins, Fly, Vermaht μαζί με υψηλόμεσα τζιν και πράσινα φούτερ Fruit of the Loom…)

Bonus!

Βασικό Λεξιλόγιο- αν θες να συνεννοηθείς online με Emo- girl (προσοχή, μην μας πάνε και μέσα)

Cl= Σε λατρεύω
T knc= Τι κάνεις;
Hf= Have fun
3rc= Ξέρεις
Btw= By the Way
Soz= Sorry
Gf= Good Fuck
Om(f)g= Oh, my (fucking) God
<3= … υποτίθεται ότι αναπαριστά καρδούλα Α, και που ‘στε… Μην τρελαίνεστε. Emo είναι θα περάσει…

πηγή:

Η δική σας άποψη ποια είναι; :)

21 σχόλια:

Βιργινία είπε...

Οτι δε αντέχω τους ίμο και αυτό που ΤΑΧΑ πρεσβεύουν..

Horace είπε...

πειράζει που δε θέλω να σχολιάσω?
Που αποκαλούνται και.. κίνημα?

Οι Punks και οι ΜΕΤΑLάδες οκ!
Αυτοί, γιατι?
Ουφ!

Menia είπε...

Μα και αυτοί ένα είδος μουσικής αντιπροσωπεύουν όπως οι μεταλάδες! Τώρα από εκεί και πέρα.... ούτε εγω τους πολυσυμπαθω τους μεν (τους "κανονικους" ουτε τους δε! (τους δηθεν....)! Ίδιως όταν προσπαθούν να υψώσουν ένα "τοίχο" γύρω τους και να δημιουργήσουν μια κλίκα πολύ περίεργη (κυρίως οι δήθεν!)

stef είπε...

hahaha...kai gw auto sxoliasa pro imerwn....den eixa idea..

Βλαμμενος είπε...

να σαι καλα γιατι εγω τοσο καιρο εβλεπα αυτα τα ποκεμον στο δρομο και δεν ήξερα τι ειναι...μου λυθήκανε ολες οι αποριες τωρα πια...

KitsosMitsos είπε...

Χαχα! Τρελό αφιέρωμα!

Skouliki είπε...

οεοοοοοοοοοο ..


το ζωον ηρθε να πει γεια

πολυ καλο το ποστακι

KitsosMitsos είπε...

Τι είναι ο άνθρωπος, τι είναι η φράντζα του...

το φτυαράτσι είπε...

Kαμία τα ξέρω και εγώ απλά θέλω να προσθέσω πως αν είσαι emo πρέπει να αυτοκτονήσεις μέχρι τα 25 αλλιώς είσαι αποτυχιμένος, λες και αν αυτοκτονήσεις θα είσαι επιτυχιμένος!Τεσπα thanks για το λεξιλόγιο γιατί δεν καταλάβαινα τίποτα!!!Χιχι!Την κουλημέρα μου!!!

Annie_Hall είπε...

Τι πάθαμε όλοι και κάνουμε post για τα emo? Φαίνεται πως αυτό που τόσο απεγνωσμένα ζητάνε (την προσοχή μας)το πέτυχαν...Δεν φτάνει που εξαπλώνονται παντού σαν τα μανιτάρια τους δίνουμε και σημασία...

Ηλιας....Just me! είπε...

Πειράζει που όταν τα βλέπω στο δρόμο θέλω να τους σπάσω τα μούτρα; και τώρα τελευταία έμαθα ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε έναν emo και έναν trendy! Όχι, μην ξεγελιέστε, έχει διαφορά! Και ξέρεις τι μου την σπάει περισσότερο ρε γμτ? Τα περισσότερα emo είναι κάτι κηφυσιοτάκια που δεν έχυον τι άλλο να κάνουν με τα λέφτα του μπαμπά και βρήκαν να τα επενδύσουν στον χειρότερο τρόπο! Λες και πραγματικά αυτά τα παιδάκια δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν στη ζωή τους και είναι άδεια... Τεσπα... Τα είπα και ξεθύμανα... Αλλά ακόμα όταν τα βλέπω στο δρόμο θέλω να τα σπάσω στο ξύλο, γιατί κάποιος πρέπει να οτ κάνει αφού δεν το κάνουν οι γονείς τους.... Άκου εκεί να αυτοκτονήσουν!!!!! Τζου ρε Λάκη!

Blonde είπε...

Menia, τί μουσική ακούνε? Him????
Ηλία, δεν πειράζει, να βρεθούμε μια μέρα να τα σπάσουμε μαζί στο ξύλο.
Τα παιδάκια αυτά δεν είναι καθόλου emotional, απλά δεν θέλουν να είναι διαφορετικά από τα υπόλοιπα παιδάκια, για να βρίσκοντε μέσα σε μια παρέα, από την άλλη θέλουν να είναι διαφορετικά σε σχέση με το φυσιολογικό, γιατί εμένα δεν μου κάνει καθόλου φυσιολογικό να βλέπω ένα αγοράκι 16 χρονών στο la pasteria με το μαλλί μέσα στο στόμα και ντύσιμο λές και μόλις έφυγε από κηδεία και σκουλαρίκια παντού, και τη στάση του σώματος που τη πάς? Πέρνουν ένα ύφος δήθεν "τώρα με τραβάνε φωτό". Εγώ έχω περάσει την ηλικία και δεν φοβάμαι μήπως κολλήσω τίποτα από αυτήν την "αρρώστια", όμως αν βγεί το παιδί μου emo, μα τη Παναγία θα το κανω ΕΜΟ, θα του σπάσω τα μούτρα, θα το πατάω κάτω σαν σκουλήκι και θα σου πώ εγώ μετά αν θα θέλει να αυτοκτονήσει ή όχι.
BTW, αν κάποιος θέλει να αυτοκτονήσει, πέφτει από τον τέταρτο και ΤΕΛΟΣ.

blogger16-Stefania είπε...

T pio wraio einai omws t n prospa8ei kapoios n einai emo!!! Exw dei polla tetoia atoma,k eixa lu8ei st gelio..An k dn 8umamai poios,enas gnwstos !8eos!ts metal eixe pei gia auta t paidakia : ''Vlepw pantou auta t anore3ika emo-poustakia...Dn ginetai n e3afanistoun gt t vare8ikame pia?''.. Egw pantws sumfwnw mazi t k m olous ts parapanw...

χριστίνα κ. είπε...

Εγώ πάντος δεν έχω πρόβλημα με τους emo-real γιατι αντιπροσοπεύουν,με την εμφάνιση πάντα,αυτό που πιστεύουν....

Skouliki είπε...

λαλαλλα τραλαλαλλαλαλλα

χικ χικ

σκατα ειμαι emo

Εφιάλτης είπε...

Εγώ χθες συνάντησα ένα emo και με κοίταγε περίεργα αντί να τον κοιτώ εγώ. Για να περάσουμε στα δικά σας σχόλια, οι περισσότερες γνώμες είναι ίδιες μόνο μια ήταν διαφορετική. Πάντως αυτή την περίοδο ανήκει ολοκληρωτικά σε αυτούς. Αυτά γιατί δε έχω χρόνο. Τα λέμε :-)

Ανώνυμος είπε...

re su...egw nomiza pws emo einai kati poulia pou exoun hdh eksafanistei...

xxmmm...

Skouliki είπε...

ξυπνησαααααααααααααααααααααα

σερνοντας λεω καλημερα

Because of you... είπε...

Δεν τους αντεχω καθολου.. βεβαια δεν ξερω αν θα υπεκυπτα ποτε σ' αυτη την ξεφτιλα πριν 3-4 χρονακια που ημουν στο Λυκειο.. Μου φαινονται ΟΛΟΙ κλωνοποιημενοι, βαρετοι και λετσοι. Αυτο δεν ειναι κινημα... καταντια ειναι!!

Πανε σαν τα προβατα στη σφαγη, ο,τι τους ταϊζουν τρωνε..

Evirules είπε...

Έχει καταντήσει αηδία πλέον η όλη ιστορία και με τους μεν και με τους δε.Και το εκενυριστικό είναι πως ενώ λένε οτι όλα όσα κάνουν είναι για να ξεχωρίζουν και να δείχνουν όσα νιώθουν στο τέλος καταλήγουν να μαζοποιούνται ξανά.

Και γιατί παρακαλώ να βάφω μαύρο το μάτι μου επειδή είμαι ευαίσθητη;
Ή γιατί επειδή προσέχω την εμφάνισή μου να θεωρούμαι trendy;

Αυτό που θέλω να πω και στις δύο κατηγορίες-ομάδες-κλίκες η όπως αλλιώς το θέλετε...
GET A LIFE!

Ανώνυμος είπε...

3erw oti an pw mia frash 8 er8ete n m plakwsete g afto dn t lew....egrapsa edw gt apla 8elw n sizitisw k oxi n vristw g ts idees m!emena m tn spane otan kapoioi t paizoun emo g n travi3oun t vlemmata enw dn ein...g mena pragmatikoi emo ein oi euais8htoi opws t leei k h le3h emotional...dn lew n ka8odai pada k padou n klaine alla klaine pio efkola gt apo fisikou ts ein pio euais8htoi k ts pirazoun pio efkola kapoia pragmata.....kapoioi ginodai emo gt exoun apaisia zwh p dn boroun n tn fadastoun aftoi p dn exoun k protimoun n zoun st kosmo ts p eiparxoun oi dikoi ts kanones!ok dn lew s kapoia exete dikio gt an eic euais8itos dn simaine oti 8 exeis t malli kagelo k t sigekrimeno stil apla pleon ka8ierw8ike...g tn fratza t katalavainw gt tn exoun gt otan klaine dn 8eloun n ts vlepoun!k fisika g emena dn shmenei oti epeidh kapoios ein emo ein k pada sad....8 ein k xaroumenos k tn plaka t 8 kanei alla 8 klaei pio sixna k pio efkola k 8 misei tn zwh t g ts dikous t logous!oi pragmatikoi emo niw8oun apesia otan ts tn lene g afto p ein gt hdh misoun t zwh ts k eseis ts voh8ate n ts dwsoun ena telos k eidika stn efivikh hlikia p olos o kosmos olwn tn efhvwn ein toso para3enos k akatanohtos g pollous.....p pligwnodai efkola!Apo t mia dikaiologo esas gt kapoioi emo t parakanoun alla apo tn alloi katalavainw apolita gt t kanoun....