Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Εκπλήξεις!

Ξυπνάς μια συνηθισμένη μέρα και περιμένεις όλα να είναι όπως κάθε φορά… Τι άσχημη η συνήθεια… κι όμως υπάρχουν πρόσωπα, φίλοι, καταστάσεις που θα σου θυμίζουν ότι αυτή η μέρα δεν είναι σαν όλες τις άλλες… θα σου δείξουν με τον τρόπο τους, πώς μόνο η παρουσία σου μπορεί να άλλαξει κάτι.. μικρό ή μεγάλο. Ξέρεις ότι αυτή η μέρα δεν είναι σαν όλες τις άλλες. Αυτές τις μέρες γνωρίζεις τη γλύκα της ζωής, τη δύναμη που μπορεί να έχουν οι λέξεις, μια έκφραση, ένα χαμόγελο, ένα δάκρυ, μία κάρτα…


Βέβαια καλή είναι και η συνήθεια γιατί μας μαθαίνει να εκτιμάμε το διαφορετικό, το πρωτότυπο, το απρόσμενο και το αυθόρμητο. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι τα ωραιότερα πράγματα αποφασίζονται στη στιγμή και όχι μήνες πριν! Οι μικρές εκπλήξεις της ζωής μπορεί να σημαίνουν πολλά πράγματα, αλλά και τίποτα… Είναι σχετικό. Υπήρξαν εκπλήξεις που με έκαναν να κλάψω, να απογοητευτώ και να κλειστώ στον εαυτό μου. Υπήρξαν όμως και εκπλήξεις –αχ! Τι εκπλήξεις- που με έκαναν χαρούμενη σαν το παιδί που βλέπει τα δώρα του Αϊ-Βασίλη κάτω από το δέντρο, που με γέμισαν με χαρά και ευτυχία… εκπλήξεις που μου έμαθαν να κοιτάω πέρα από αυτό που φαίνεται είτε με θετικό είτε με αρνητικό τρόπο… το αποτέλεσμά τους σίγουρα καλό!

Όπως και να το κάνουμε οι εκπλήξεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι των ζωών μας, που άλλοτε μας απογειώνουν και άλλοτε μας ισοπεδώνουν… χωρίς αυτές όμως θα ήμασταν άλλοι άνθρωποι… πιο αδύναμοι, πιο ανιαροί, πιο «αγράμματοι». Στο κάτω κάτω μια ζωή χωρίς ζωντάνια και αυθορμητισμό, δεν αξίζει και δε συγκρίνεται με αυτή βρίσκεται σε ρίσκο και προσπάθεια. γιατί αυτή θα έχει και τις γλυκές εκπλήξεις που μπορούν να μας μεταφέρουν στον «παράδεισο», θα έχουμε την ευκαιρία για κάτι καλύτερο!

9 σχόλια:

Εφιάλτης είπε...

Ο Αϊ Βασίλης δεν υπάρχει :p

Ιάκωβος είπε...

Κάθε μέρα είναι άλλη μια μέρα. Το θέμα είναι τι κάνεις για να βρεις χρόνο...

Menia είπε...

Υπάρχει Αϊ-Βασίλης!!! :Ρ :Ρ :Ρ :Ρ

Σωστό αυτό που λες ιάκωβε, αλλά θα πρέπει και να αξιοποιούμε το χρόνο που βρίσκουμε... γιατί όπως διάβασα και κάπου...:
"Δε θέλω να ζω σε ένα κόσμο όπου το αντίδοτο του να πεθαίνουμε από την πείνα, είναι να πεθαίνουμε από την πλήξη" (δυστυχως) ;)

venus in furs είπε...

θυμάμαι κάτι που είχε πει ο Λαζόπουλος κάποτε και σε ελεύθερη μετάφραση λέει πως αν δεν βιώνεις έντονα και ακραία συναισθήματα τότε δεν Ζεις...νομίζω πως έχει απόλυτο δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

η ζωή είναι υπέροχη για να αφήνουμε τις μέρες να περνάνε και να μην κάνουμε τίποτα τρελό και όμορφο! Φιλιά εφιάλτη! Η ζωή είναι ωραία και θα γίνει καλύτερη!!!!!!

Δ. Τζ. είπε...

Την καλησπέρα μου menia. Ενδιαφέρον θέμα και εξίσου ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Κάνω την πρόβλεψη ότι αν στη ζωή μας δεν υπήρχε το στοιχείο της έκπληξης θα βαριόμασταν, θα ήταν όλα μια ανιαρή καθημερινή ρουτίνα, πραγματικός εφιάλτης. Η έλπληξη είναι αυτή που μας δίνει ελπίδα ακόμα και στις δυσκολότερες στιγμές...

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Υπάρχουν όμως και εκπλήξεις που κάνουν την ζωή μας χειρότερη..Mία απο αυτές συνέβη την Κυριακή:Νίκησε η Βαζέλα την ΑΕΚΑΡΑ...και ανέβηκε στην κορυφή μετά απο ΔΥΟΜΙΣΗ χρόνια..

Σκορπινα είπε...

χαχα!
Δεν είναι της μοίρας μου γραφτό να σου αφήσω σχόλιο...

Χαχα

Εκανα ένα ποστ για αυτό...
Πάντως μ'αρέσουν πολύ οι εκπλήξεις...
Επίσης σε προσκάλεσα σε ένα παιχνίδι...
Για πέρνα απ'το σπιτικό μου να δεις...

Φιλιά

ele είπε...

Δεν υπάρχει ο Αϊ Βασίλης!
Υπάρχει ο Λαζόπουλος!!!!!